Dva nové modely čelních žacích strojů Krone – EasyCut F 400 Fold a EasyCut F 400 CR

publikováno v: Aktuality | 0

Společnost Krone přichází na trh s novými modely s pracovním záběrem čtyři metry. Jedná se o další alternativy modelu EasyCut F 400 CV vybaveného patentovaným systémem sklápěcího žacího nosníku, který byl uveden do prodeje již v roce 2019.

První variantou je žací stroj EasyCut F 400 Fold bez kondicionéru, ale se šnekovým dopravníkem. Jedná se o každodenního pomocníka pro sekání čerstvé píce pro krmení. Dalším novým modelem je EasyCut F 400 CR s pevným žacím nosníkem a válcovým kondicionérem, který se řadí mezi přední specialisty na pícninářský program. Tyto čelně nesené žací stroje disponují maximálním možným výkonem díky největšímu možnému překrytí vůči zadním kombinacím. 

Šnek o průměru 45 cm ukládá sklizenou plodinu mezi pneumatiky stále větších traktorů do řádku. Šířka řádku je nastavitelná a dochází tak k ochraně kvality krmiva a zároveň ho udržuje čisté.

Zvýšený výkon čtyřmetrového čelně neseného žacího stroje se výrazně projevuje i při každodenním sečení zelené píce v kombinaci se sběracím vozem Krone. Jako ideální řešení se zde osvědčil z kabiny traktoru pohodlně ovládaný žací nosník, hydraulicky sklopný prostřednictvím otočných převodovek. S přepravní šířkou pod tři metry lze se soupravu nejen bezpečně jezdit po silnici, ale také snadno manévrovat úzkými vjezdy do stájí i při vykládání na úzké krmné stoly.

Jako součást trojkombinace zajišťují oba modely EasyCut F 400 maximální využití plného pracovního záběru. V kombinaci s EasyCut B 1000 lze například při plném pracovním záběru téměř deset metrů dosáhnout překrytí 57 cm na každé straně. To zajišťuje sečení bez vynechávek v každé situaci! Hydraulické odlehčení stroje, ve standardu pohodlně ovládané z kabiny traktoru, přitom zajišťuje nejlepší možné kopírování terénu a nejvyšší kvalitu krmiva. O zajištění prvotřídního střihu se stará dlouhodobě osvědčená koncepce žacího nosníku EasyCut vybaveného technologií SafeCut a SmartCut.

Společnost Krone rozšiřuje novými modely EasyCut F 400 Fold a EasyCut F 400 CR svůj jedinečný výrobní program čtyřmetrových čelně nesených žacích strojů o další dva modely a znovu tak dokazuje, že má připravené vhodné řešení pro všechny provozní podmínky. Čtyřmetrové čelní žací stroje jsou dalším krokem k dosažení ještě většího pracovního záběru a z toho plynoucí ještě většímu plošnému výkonu s rostoucí kvalitou píce.

MODEL EC F 400 Fold EC F 400 CR
Pracovní záběr (m) 4,04 4,04
Přepravní šířka (m) 3 3,90
Žací nosník sklopný pevný
Počet žacích disků / bubnů 5/4 5/4
Shazovací šnek – Ø (cm) 45 2000
Kondicionér – válec – Ø (cm) 2 x à 25 
Otáčky PTO (1/min) 1000 1000 
Hydraulické přípoje 1 x JČ, 1 x DČ 1 x JČ
Pohotovostní hmotnost (kg) cca 1650 cca 1780 
Potřebný příkon (kW) cca 74  cca 74