Jedinečný VZV Manitou MC 18

publikováno v: Aktuality | 0
Už jsme si zvykli, že společnost Manitou se svou spolehlivou manipulační technikou je zaměřena na co největší nosnosti, výškové i přední dosahy. Jsou ale odvětví, kde je důležitá kompaktnost v kombinaci s vynikajícími přejezdovými vlastnostmi. I v tomto segmentu má Manitou pro všechny ovocnáře, vinohradníky, zahradníky jasnou odpověď.

Kompaktní vysokozdvižný vozík Manitou MC18 s celkovou šířkou 1450 mm a pohonem všech čtyř kol, který umožňuje manévrovat v omezených prostorách, dokonce i mezi řadami ovocných stromů. MC18 vás svými křivkami a výraznými černo-červenými barvami nadchne komfortem, jednoduchostí ovládání, ale také designem.

Pokud se potýkáte s výškovými omezeními (například průjezdnost vrat), máte možnost vybrat si verzi BUGGY. Celková výška se sníží z 2145 mm na 1990 mm bez ovlivnění světlé výšky. Díky točivému momentu a výkonu, který zajišťují čtyři hydromotory integrované v kolech je terénní průjezdnost modelu MC18 výjimečná, což mu umožňuje snadno překonávat nerovnosti a svahy. Se světlou výškou 30 cm je Manitou MC18 vysokozdvižný vozík s nejvyšší světlou výškou na trhu v daném segmentu. Už nebudete mít žádné problémy s překonáváním vyjetých kolejí!
Pro maximální využití je MC18 vybaven funkcí, která umožňuje přepnout z pohonu všech čtyř kol k pohonu dvou kol stisknutím jednoho tlačítka. V režimu pohonu dvou kol můžete dosáhnout rychlosti až 25 km/h, čímž se optimalizuje spotřeba paliva a opotřebování pneumatik. Naopak s pohonem všech čtyř kol bude váš stroj schopen zvládnout jakoukoli výzvu: bláto, písek atp.

Manitou MC18 je vybaven panoramatickou střechou s „úplnou viditelností“. Obsluha těží z optimálního výhledu, zejména při manipulaci s břemeny ve vyšších polohách. Tento jedinečný VZV je celý navržen tak, aby optimalizoval svůj trojúhelník stability s rozvorem 1900 mm a vzdáleností od nosné plochy ke středu přední nápravy 616 mm.

Obsluha MC18 ocení hlučnost v kabině pouhých 79 dB, přičemž průměr u konkurenčních modelů je 86! Již zmiňovaná pojezdová rychlost 25 km/h umožňuje produktivitu a komfort jízdy na dlouhé vzdálenosti. Velmi malý poloměr otáčení (2585 mm) dává tomuto kompaktu výjimečnou manévrovatelnost.

Leták Manitou MC18 ke stažení.