Léto s MOREAU AGRI VYSOČINA

publikováno v: Aktuality | 0

Během několika posledních týdnů proběhla řada významných událostí, které stojí za zmínku, a proto přinášíme drobný přehled spolu s fotodokumentací.

NOVA CIVITAS – každoroční slavnosti města Nového Města na Moravě

Nova Civitas je latinsky Nové Město. Každý rok si připomínáme a slavíme povýšení Nového Města na Moravě do městského stavu. I letos se po dva dny na Vratislavově náměstí a v ulicích města prezentovaly místní spolky a organizace, čehož využila i naše společnost a prezentovala traktory Zetor Crystal 160 a McCormick X7.670 na čestném místě v samotném srdci města vedle kašny Vratislava z Pernštejna.

Letošní Nova Civitas ale byly také bránou pro mistrovství světa horských kol. Zatímco v roce 2013 hostila Vysočina Arena mistrovství světa v biatlonu, tentokrát se stala dějištěm Mistrovství světa v horských kolech MTB. Šampionát byl o to důležitější, že se v této cyklistické olympijské disciplíně odehrál na území Česka historicky poprvé. Tato premiéra sebou nesla i obrovský závazek, aby vše bylo zvládnuté na maximálně profesionální úrovni podobně jako u biatlonu. I při této příležitosti našly naše stroje využití, tentokrát teleskopické nakladače MANITOU. Do akce se zapojil i jediný žlutý prototyp manipulátoru Manitou, který vlastní a udržuje ve 100% stavu náš zákazník pan Emil Skula.

Horská kola jsou novodobým sportovním fenoménem v České republice, ale i na celém světě. Prožívají obrovský rozmach a těší se stále větší popularitě, čemuž nasvědčuje i ohromný zájem ze strany fanoušků a pozitivní ohlasy na celou akci. Vítaným bonusem bylo medailové ohodnocení našich závodníků.

Na oficiální návštěvu Kraje Vysočina přijel prezident České republiky Miloš Zeman. Cesta za doprovodu hejtmana kraje Jiřího Běhounka byla naplánovaná od středy 29. června do pátku 1. července. Na poslední den těchto schůzek vyšla návštěva ZD Nové Město na Moravě, středisko Nová Ves, které se mimo jiné účastnil ředitel MOREAU AGRI VYSOČINA pan Milan Hájek.

Na chvíli se z našeho střediska stala menší dopravní křižovatka strojů HITACHI. Kvalitu jednotlivých kusů šla zhodnotit i naše ekonomka paní Ing. Jarmila Homolová.

Duha nad areálem MOREAU AGRI VYSOČINA